TEKIJÄT

Paja&Bureau on kahden Helsinkiläisen vasenkätisen muotoilijan intohimon synnyttämä unelmayritys. Eetu ja Nino työskentelevät erilaisten metallien kanssa, inspiroituneena metallien synnynnäisestä luonteikkuudesta ja materiaalin ilmeikkäästä laadusta. Yhdistämällä kokeellisen tekniikan, perinteisen käsityötaidon ja taiteellisen kunnianhimon, he ovat rohkeita rajojen rikkojia teräksen ja muiden kovien materiaalien maailmassa.

makers-1

EETU ENQVIST

Eetu on toinen Paja&Bureau:n perustajista ja on vastuussa yrityksen luovasta toiminnasta, kalusteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä tuotannon etenemisestä. Eetun löytää useimmiten studiolta piirtämästä, sorvaamasta tai hitsaamasta. Koulutukseltaan Eetu on kalustesuunnittelun maisteri ja metalliartesaani. Suunnittelun filosofiana Eetulla on aitojen materiaalien ominaisuuksien hyödyntäminen sekä käytettävyys ja esteettisyys. Käsillä tekemisen taito, klassisen kauneuden piirteet ja ympäristön huomioiminen muodostavat perustan hyvälle suunnitelmalle. Eetun vapaa-aika kuluu ruuanlaiton tai kalastuksen parissa sekä hevosten ja koirien parissa kaupungin ulkopuolella. Piirustus, maalaus ja veistosten tekeminen ovat visuaaliselle tekijälle myös tärkeitä keinoja lepuuttaa mieltä.

NINO HYNNINEN

Nino on toinen Paja&Bureaun perustajista ja hän vastaa niin hallinnollisesta puolesta kuin myös yrityksen tuotantoon tulevista nahkatuotteista. Metalliartesaani- ja muotoilijatutkinnon lisäksi Nino on koulutettu perinteisiin käsityötekniikoihin sekä hänellä on laaja harrastustausta suunnittelun ja toteutuksen puolella. Ninoa inspiroi itäiset filosofiat, spirituaalisuus ja neoplatoninen maailmankatsomus, jotka hän sisällyttää suunnittelutyöhön – merkitys ja tietoisuus pitäisi aina toimia suunnitteluohjureina prosessissa. Vahva orientoituminen kohti sosiaalista vastuuta ja ympäristöetiikka ovat tärkeitä arvoja Ninon sekä yksityiselämässä että yrityskulttuurissa.

 

Kroonisen tekijän, Ninon vapaa-aika koostuu holistisista permakulttuuriprojekteista kotonaan maaseudulla, mukaan lukien karjanhoito, puutarhanhoito ja kaikki muu mahdollinen. Hän soittaa myös aktiivisesti musiikkiyhtyeessä ja kilpailee roller derby-joukkueessa sekä järjestää tapahtumia erityisesti suomalaiselle nörtti- ja roolipeliyhteisölle. Unohtamatta rakkautta surfaamista, lumilautailua ja matkustamista kohtaan.

Helsinki Design Week 2018 tekninen tuotanto ja toteutus: NEONin Chatroulette teräksestä ja vanerista valmistettu installaatio, TREn pop-up kauppa Clarion hotellissa, Design Market lava sekä opaste-elementtejä sekä konttinäyttelytilojen toteutus.

Puinen tiski ja seinähyllyt Noodle Story -ravintolalle Alppilassa, Helsingissä. Suunnittelija Yatofu Creatives. Valokuvannut Meela Leino.

Teräksinen naulakko ja keittiöpöydät kuparisivuilla Kisko Labsin toimistoon. Puuosat valmistanut Trämet. Suunnittelija Annariina Alander/Mint and More Creative.

Teräksinen kuistikatos yksityistaloon.

Teräksinen pöytä Durat -levyllä, teräksinen mediataso akryyliliukuovilla ja keraaminen taso yksityisasuntoon. Suunnittelija Liisa Vuorenpää. Valokuvannut Liisa Kaunisvirta.

Teräksinen koiraportti hapotetulla pinnalla ja kuparisilla yksityiskohdilla.

Asuinkerrostalon teräksinen kulkuportti. Suunnittelija Laura Huhtakangas/A1.

Hapotetut teräksiset kylpyhuoneen tasot Lily Lee ravintolaa varten Helsingissä.

Maisemagalleria-kehykset ja visuaaliset elementit Helsingin Juhlaviikkoja 2020 varten. Suunnittelija Outi Lehto. Valokuvannut Saara Autere.  

Puiset ikkunaluukut, vuorilaudat, lipat ja koristeaiheet yksityiskodin ikkunoita ja ovia varten.

    `