TEKIJÄT

Paja&Bureau on kahden Helsinkiläisen vasenkätisen muotoilijan intohimon synnyttämä unelmayritys. Eetu ja Nino työskentelevät erilaisten metallien kanssa, inspiroituneena metallien synnynnäisestä luonteikkuudesta ja materiaalin ilmeikkäästä laadusta. Yhdistämällä kokeellisen tekniikan, perinteisen käsityötaidon ja taiteellisen kunnianhimon, he ovat rohkeita rajojen rikkojia teräksen ja muiden kovien materiaalien maailmassa.

makers-1

EETU ENQVIST

Eetu on toinen Paja&Bureau:n perustajista ja on vastuussa yrityksen luovasta toiminnasta, kalusteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä tuotannon etenemisestä. Eetun löytää useimmiten studiolta piirtämästä, sorvaamasta tai hitsaamasta. Koulutukseltaan Eetu on kalustesuunnittelun maisteri ja metalliartesaani. Suunnittelun filosofiana Eetulla on aitojen materiaalien ominaisuuksien hyödyntäminen sekä käytettävyys ja esteettisyys. Käsillä tekemisen taito, klassisen kauneuden piirteet ja ympäristön huomioiminen muodostavat perustan hyvälle suunnitelmalle. Eetun vapaa-aika kuluu ruuanlaiton tai kalastuksen parissa sekä hevosten ja koirien parissa kaupungin ulkopuolella. Piirustus, maalaus ja veistosten tekeminen ovat visuaaliselle tekijälle myös tärkeitä keinoja lepuuttaa mieltä.

NINO HYNNINEN

Nino on toinen Paja&Bureaun perustajista ja hän vastaa niin hallinnollisesta puolesta kuin myös yrityksen tuotantoon tulevista nahkatuotteista. Metalliartesaani- ja muotoilijatutkinnon lisäksi Nino on koulutettu perinteisiin käsityötekniikoihin sekä hänellä on laaja harrastustausta suunnittelun ja toteutuksen puolella. Ninoa inspiroi itäiset filosofiat, spirituaalisuus ja neoplatoninen maailmankatsomus, jotka hän sisällyttää suunnittelutyöhön – merkitys ja tietoisuus pitäisi aina toimia suunnitteluohjureina prosessissa. Vahva orientoituminen kohti sosiaalista vastuuta ja ympäristöetiikka ovat tärkeitä arvoja Ninon sekä yksityiselämässä että yrityskulttuurissa.

 

Kroonisen tekijän, Ninon vapaa-aika koostuu holistisista permakulttuuriprojekteista kotonaan maaseudulla, mukaan lukien karjanhoito, puutarhanhoito ja kaikki muu mahdollinen. Hän soittaa myös aktiivisesti musiikkiyhtyeessä ja kilpailee roller derby-joukkueessa sekä järjestää tapahtumia erityisesti suomalaiselle nörtti- ja roolipeliyhteisölle. Unohtamatta rakkautta surfaamista, lumilautailua ja matkustamista kohtaan.

Teräksinen portaikko ja kaide tammiaskelmilla yksityiskotiin.

Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikkoa varten tehty projekti käsittäen L:n muotoisen, kuparipinnoitetun teräksisen baaritiskin ja teräksisen seinähyllyn, teräsrunkoisen penkin tammiviilutetulla istuimella ja selkänojalla, kuparipinnoitetun, liikuteltavan lipunmyyntitiskin, kaksi teräksistä…

Jauhemaalattu teräksinen vaaterekki ja -hyllyjärjestelmä yksityiskotiin.

Mittatilattu kääntyvä näppäimistöteline ja eteissenkki yksityisasiakkaalle.

Mittatilattu teräksinen parvisänky tammiosilla ja messinkiyksityiskohdilla yksityiskotiin.

Liikuteltava lukunurkkaus näyttelyseinillä, kirjatelineillä ja säilytystilalla. Suunnitellut Pablo Riquelme.

Yksityiskotiprojekti, johon kuului olohuone/kirjaston hapotetusta teräksestä valmistettu parvirakenne ja parvinurkkaus jauhemaalatusta teräksestä. Suunnitellut Laura Huhtakangas/A1 Design.

Teräksinen naulakko ja keittiöpöydät kuparisivuilla Kisko Labsin toimistoon. Puuosat valmistanut Trämet. Suunnittelija Annariina Alander/Mint and More Creative.

Teräksinen kuistikatos yksityistaloon.

Teräksinen pöytä Durat -levyllä, teräksinen mediataso akryyliliukuovilla ja keraaminen taso yksityisasuntoon. Suunnittelija Liisa Vuorenpää. Valokuvannut Liisa Kaunisvirta.

    `